Aventuri cu noua masina

Salutare lume!

Acu cateva zile cineva a adus aminte de un articol antic: Aventuri cu fosta masina . Au trecut 5 ani si un pic si am din nou material pentru un articol.

Acum am alta masina – Dacia Logan – am si doi copii 😉 asa ca s-ar putea sa fie la fel de interesant. Sau nu…

Pornind de la „experienta” din trecut, am hotarat sa plecam mult mai devreme – sa avem timp de ajuns la Mare si poate si un pic de odihna.

Evident ca nu am reusit sa ma odihnesc cum trebuie inainte de plecare… am mai fost si la serviciu pina la prinz si ca sa fie totul clar si frumos am mai prins si o indigestie crunta cu crampe si cu toate lucrurile ce nu ti le doresti nici acasa… dar sunt tare si cu gindul ca oricum nu ma misc, am pornit undeva in jurul orei 19, de fapt mai aproape de 20 😉 , miercuri 21 august. Am resetat computerul de bord (pt ca stiti ca acum pina si Dacia are asa ceva) ca sa stiu si eu cit parcurg de fapt 😉 si sa fac niste calcule, care oricum nu ajuta la nic. Am setat GPS-ul adus de tata si dai pedala.

Prima oprire am facut-o la Vaslui (oras memorabil – pt cunoscatori 😉 ). Am facut o pauza de gustare la statia peco din intersectia aia mare (parca doar o intersectie mare este in acel oras :)) ), care a fost foarte reusita. Intestinele mele inca rezistau, eu nu aveam chef sa imi schimb pozitia din 4 😉 . Evident ca a aparut si prima eroare. Ma uit pe GPS cand sa plecam si mi se pare ca arata dreapta si apoi stanga , dar probabil abia se recalibra ca de fapt am intrat in oras, in loc sa iesim… si dai si umbla prin cartiere sa iesi, GPS-ul parca nu stia MUNICIPIUL RESEDINTA DE JUDET :)) dar a reusit sa ne scoata la liman.

Apoi totul a decurs perfect, o perioada… Copii s-au jucat un pic in masina, s-au certat un pic, evident… ca doar nu era o cutie intreaga de jucarii in masina… era de fapt doar o jucarie ce trebuia impartita… atunci… cu urlete in urechile mele… Dar copii mei au o mama ce stie sa dezamorseze conflictele… asa ca au adormit la ora corespunzatoare.

Am mers mult si bine. Am trecut in viteza de Braila si alte „puncte de atractie”. Stiam ca urma sa intram undeva pe un drum lateral, dar GPS-ul nici ca voia sa ne arate clar… Asa ca sun „la un prieten” – aka tata. Imi explica pe unde trebuie si pornesc. GPS-ul nu si nu ca trebuie pe unde zice el. Opresc, analizez mai bine tot drumul si observ ca el voia sa ma duca la plimbare pe autostrada… am modificat ce era de modificat si am luat-o la sanatoasa iar.

Nu am mai avut nicio aventura pina in Constanta. Am reusit sa ajungem pe la ora 3, adica doar vreo 8 ore… am reusit sa reduc timpul cu o treime 😉

Totul a fost frumos la Mare:

– am fost rupt la stomac toata perioada…

– am fost de 8 ori la plaja, cite 3 ore, dar nu am stat „la plaja” 5 minute adunate 🙁

– dl Mazarica a hotarit sa reabiliteze strazile de unde mergeam noi mereu la plaja, asa ca a trebuit sa mergem pe alta parte… pe alta parte unde erau doua zone de acces cu 150 de trepte, respectiv 210 trepte 😉 urcate/coborite de 2 ori pe zi, cu copil+bagaje in spate… Si daca nu va puteti imagina ce inseamna 150 de trepte, ginditi-va ca pina la etajul 4 urc zilnic doar 76 de trepte….

– la intoarcere am mers direct la Falticeni si presupun ca vremea s-a suparat pe noi ca plecam asa repede si a inceput sa „plinga” cu „gemete” … am mers mai mult de jumatate din drum pe o furtuna prin care abia distingeam drumul…

– la intoarcere am racit toti si restul concediului am bolit in grup…

4 comentarii la „Aventuri cu noua masina”

  1. Măcar ești fericit că ai avut concediu…..cu crampe, dar ai avut. Baftă în continuare….la anu poate veniți la Paris, dar cu avionul……Salutari la toată lumea…..

  2. Hai sa va fie de bine … si sper ca v-a placut sederea la mine …
    O sa merg in audienta la Mazare sa termine renovarile in peninsula ca la anu sa mergeti direct cu masina pana in apa …

  3. Daca tot mergi in audienta la Mazare propune un nou proiect pentru o Telegondola de la Far pana in satul de vacanta.Astfel lumea va putea admira si Farul emblematic si un traseu pentru scurtarea distantei.Accesul la telegonola sa se faca de pe terasa de la voi.

Comentează ceva, mai învăț ceva