Revenire

Ca după pandemie…am ajuns și eu din nou în „lume”

A trecut pandemia, a început războiul, au crescut prețurile nesimțit de mult…

Dar pe mine mă deranjează din ce în ce mai mult nesimțirea șoferilor 🙁

Dar să o iau cu începutul.

M-am mutat din Iași în Cluj în 2019, toamna. Era minunat traficul (probabil din cauză că aveam numere de IS 😉 ) față de cum era învățat în Iași. Erau ambuteiaje, ca în orice oraș cu mulți locuitori și întindere mare, dar erau calmi, politicoși, nu am auzit niciun claxon în jumătate de an, chiar dacă erau adormiți la semafoare. Nu am înjurat în 2 ani de Cluj cât înjuram în Iași în 2 zile…

A început pandemia, școli închise, joburi online, fericire pe străzi pentru cei ce aveau voie să umble.

Dar a venit și 2021, anul „fatidic” pentru circulația rutieră. S-a dat liber la circulație, dar parcă în pandemie se făcuseră mai multe mașini decât copiii (la un moment dat se vorbea de „generația de pandemie” dar nu a fost să fie). Cred că s-au întors mulți români din țările calde, s-au mutat alții din zonele rămase fără job-uri, crescuse populația prea mult și fiecare nou „clujean” era cu mașină în dotare! Și dintr-o dată nu mai era deloc frumos în trafic! Nervi, bătăi, claxoane, pietoni apostrofați, aproape călcați pe trecerea de pietoni și alte chestii de indisciplină rutieră!

Dar eu mor de nervi că nu se mai semnalizează la schimbarea benzii, la depășiri, la viraje pe drumuri laterale! Nu cred că mai sunt 30% din șoferi care să semnalizeze de fiecare dată când e nevoie! Și mă disperă că trebuie să ghicesc ce vor să facă!

Oare s-a schimbat legea rutieră și nu mai e nevoie să semnalizezi și eu nu am sesizat?

Comentează ceva, mai învăț ceva