Alternativ

Salutare, oameni buni !!

Astazi voi fi ghidul vostru, adevărat ca doar unul virtual, dar va rog sa imi dati un feedback sa vad daca merita sa imi aleg acest job pe timpul verii 😉

Astazi vom face o excursie in Corfu  cu ajutorul unui „Charter Corfu” de la Agentia de turism Paralela 45. Pe parcursul celor 80 de minute preconizate pentru un zbor lin pana la destinatie va voi introduce in istoria   si geografia insulei Corfu, va voi prezenta si unele obiective turistice.

Corfu este o insula situata in Marea Ionica, aproape de costa Albaniei, fiind una dintre Insulele Ionice (Paxi, Lefkada, Ithaki, Kefalonia, Zakynthos, Kythira). Capitala insulei si principalul oras de pe insula este Corfu, cunoscut si sub numele de Kastropolis – Orasul Castel datorita celor doua castele fortarete. Orasul vechi, care s-a dezvoltat in interiorul fortificatiilor este un labirint de stradute inguste pavate cu piatra, intortocheate, dar pline de culoare si curate. Orasul modern Corfu este unul dintre cele mai frumoase si elegante din Grecia, cea mai populata localitate din Insulele Ionice si cel mai important port al insulei. Pastreaza foarte multe bijuterii arhitecturale cu influenta siciliana, venetiana, franceza si britanica, dand astfel orasului un farmec aparte.

Conform mitologiei greceşti, Corfu este insula unde Poseidon a adus-o pe frumoasa nimfa Korkyra, fiica a zeului Asopus. Aici Korkyra l-a nascut pe Phaiax, de unde locuitorii insulei si-au luat numele de “Phaiakes”, sau fenicieni in latina.

In „Odiseea” lui Homer, Corfu este insula unde Ulise (Odiseu) o intalneste pe Nausica, fiica regelui Alkinoos. Ulise este dus la palatul fenician si dupa ce isi dezvaluie identitatea regelui Alkinoos, ii este oferita o corabie care sa il duca in Itaca. In timpul calatoriei insa, zeul marilor, Poseidon, transofrma corabia intr-o stanca.

Pentru zilele inourate aveti posibilitatea sa faceti multe vizite in imprejurimi. Se pot vizita vreo 8 muzee si peste 800 de biserici si manastiri, cele mai cunoscute fiind Manastirea din Paleokastritsa, Biserica Sfantului Spiridon, Biserica Bizantina din Garitsa, biserica de la Kanoni, Manastirea de pe Muntele Pantokrator.
Muzeul de Arheologie din Corfu a fost gandit initial sa adaposteasca relicvele din Templul lui Artemis, dar in acest moment, printre colecţiile muzeului se numără: celebrul Fronton al Gorgonei – o sculptură din secolul al V-lea Î.Hr., trei monumente funerare datând din secolul al VI-lea I.Hr., din cimitirul orasului antic Corfu, leul gasit lângă mormântul lui Menecrate care datează din secolul al VII-lea Î.Hr., relicve de la Templul zeiţei Hera şi de la Templul lui Apollo, care au fost gasite la Mon Repos, precum şi o colecţie impresionantă de monede corfiote.
120px-Lion_of_Menekrates_at_the_Corfu_Museum 120px-Gorgon_at_the_Archaeological_Museum_in_Corfu 120px-Figurines_at_the_Corfu_Arch._Museum120px-Coin_exhibit_at_the_Corfu_Arch._Museum 114px-Hoplite_armour_exhibit_at_the_Corfu_Museum

Corfu este inconjurata de mai multe insule mici nelocuite și de câteva insule pline de turism în timpul sezonului de vară. Toate aceste insule situate in apropiere de Corfu reprezintă o destinație minunată pentru excursii de zi cu zi sau sejur mai lung:
– la Sud de Corfu: Paxi și Antipaxi
– la Nord-Vest: Othoni, Mathraki si Erikoussa
– la Nord: insulele VIDO si Lazareto
– la Sud: mica insula Pontikonisi.

Toate statiunile incanta turistii prin multitudinea de taverne si restaurante care servesc toate sortimentele de preparate, de la specificul grecesc, local pana la international, cu muzica greceasca si voie buna la fiecare colt. Preparatele grecesti trebuie neaparat incercate pentru ca bucataria mediterana dominata de produse locale de cea mai buna calitate (peste, ulei de masline, miere, branza sau iaurt de capra) incanta cu siguranta orice preferinta.  Nici viata de noapte nu va dezamagi niciun turist, fie ca este vorba doar de un repaus dupa cina intr-o cafenea sau de o petrecere in cluburi.

Acum, cand ne apropiem de momentul aterizarii, va doresc sedere placuta !

 

 

Articol scris pentru SuperBlog Spring 2013

surse: Paralela45.ro , corfu-kerkyra.eu , corfuonline.ro

2 comentarii la „Alternativ”

Comentează ceva, mai învăț ceva